Spirit Auto Zalaegerszeg Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. A ŠKODA bemutatja új digitális asszisztensét: „Okay, Laura!”
2019.10.07.
Újdonság a ŠKODA-ról

A ŠKODA bemutatja új digitális asszisztensét: „Okay, Laura!”

Új digitális asszisztenst mutat be a ŠKODA: az új bővített hangvezérlés Laura névre hallgat és akár folyamatosan kimondott, egész mondatokat is megért. Az Amundsen csúcs-infotainment-rendszer egyik funkciójaként az új KAMIQ City-SUV és a kompakt SCALA modellekhez áll rendelkezésre, s bevezetésével a cseh autógyártó tovább erősíti két legújabb modelljének az infotainment és a connectivity területein, piaci szegmenseikben elért élenjáró pozícióját.

skoda

A KAMIQ City-SUV és a kompakt SCALA modellek akár már az új online-támogatású hangvezérléssel is kezelhetők: amennyiben az Amundsen csúcs-infotainment-rendszer is felszereltségük része, egy egyszerű „Okay, Laura” megszólítás is elegendő a bővített hangvezérlés aktiválásához, mégpedig gombnyomás vagy bármely más további teendő nélkül. Laura folyamatosan kimondott, egész mondatokat is megért, így a vezetőnek nem szükséges előre rögzített utasításokat vagy kifejezéseket használnia.

 

Laura hat nyelven ért, igény szerint dialektusokban is

Laura számos különféle utasítást hajthat végre, például elindítja a navigációt a megadott úti célhoz, kikeresi a kedvenc zenét vagy éppen SMS-üzenet diktálására is lehetőséget kínál. S teszi mindezt immár hat nyelven: az angol, a német és a francia mellett a digitális asszisztens spanyolul, olaszul és csehül is ért, igény szerint még a nehéz dialektusokat is. Alapkivitelben beépített eSIM-kártyájának köszönhetően a ŠKODA KAMIQ és a ŠKODA SCALA állandó internetkapcsolatot is kínálhat, ami a fedélzeti és az online-adatok kombinálását, s ily módon a különösen gyors és rugalmasan reakciókat is lehetővé teszi Laura számára. Az online- és offline-alapú szolgáltatások közötti átmenet harmonikusan, az utasok számára nem is érzékelhetően zajlik.

 

Rugalmas dialógusok és természetes hangulatú beszélgetés

A vezető bármikor megszakíthatja a Laurával folytatott párbeszédet és új utasítást adhat, anélkül, hogy meg kellene várnia a teljes választ, a kívánságok így különösen gyorsan teljesíthetők. A rádió és a médialejátszó párbeszéd közben nem némul el teljesen, csupán halkul, megőrizve a természetes beszélgetés hangulatát.

Laura, a digitális asszisztens képességeit folyamatosan fejlesztik és bővítik, ami az elkövetkező modellekben jelenik majd meg. A jövőben például Laura akár bizonyos járműfunkciókat is beállíthat, még rugalmasabban reagálhat a kimondott egész mondatokra, sőt, akár egyfajta digitális „csevegést” is lehetővé tehet. A bővített hangvezérlés jövőbeni alkalmazásai között akár járművön kívüli ŠKODA-vonatkozású területek is elképzelhetők, például mobil- vagy webalkalmazások, illetve online-konfigurátor formájában.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.