Spirit Auto Zalaegerszeg Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. A SKODA AUTO megkezdte az új SCALA kompakt modell gyártását Mladá Boleslavban
2019.02.13.
Újdonság a ŠKODA-ról

A SKODA AUTO megkezdte az új SCALA kompakt modell gyártását Mladá Boleslavban

Legördült a gyártósorról az első ŠKODA SCALA a ŠKODA AUTO Mladá Boleslav-i főüzemében. A teljesen új kompakt modell gyártásának megkezdésével egy új technológiai fejezet kezdődött a cseh autógyártó számára: a ŠKODA SCALA a márka első modellje, amely a Volkswagen-Csoport MQB-A0 platformján alapul.

skoda

A ŠKODA vezérigazgatója, Bernhard Maier elmondta: „Az új ŠKODA SCALA-val új fejezetet kezdünk a ŠKODA kompakt választékában. Ez egy teljesen új modell, amely a szegmensében a technológia, a biztonság és a tervezés szempontjából referenciát jelent. Meggyőződésünk, hogy a SCALA-nak a legjobb esélye van a ŠKODA kompakt szegmensének újradefiniálására.”

Michael Oeljeklaus, a ŠKODA AUTO termelési és logisztikai igazgatósági tagja hangsúlyozza: "A teljesen új ŠKODA SCALA gyártásának kezdete különleges alkalom az egész vállalat számára, különösen a munkatársaink számára. Az új modellt Mladá Boleslav-ban tervezték és fejlesztették - és a mai naptól itt is készül.”

A SCALA a márka első modellje, amely a Volkswagen-csoport MQB-A0 platformján alapul. Ez lehetővé teszi a magasabb szintű szegmensekből származó innovatív segédrendszerek használatát, és még nagyobb biztonságot és kényelmet biztosít a kompakt autós szegmensben. A sávtartó-asszisztens mellett a ŠKODA a holttérfigyelőt vagy a sávváltást segítő rendszert hátsó forgalmi riasztással és az adaptív sebességtartó automatikát is kínálja a SCALA számára. Teljes LED-es fényszórók és hátsó lámpák is rendelkezésre állnak.

Az ügyfelek jelenleg négy motorváltozat közül választhatnak: három benzinmotor és egy TDI. Az ötödik változat, a földgázos hajtású CNG-változat, még az idén bemutatkozik. A teljesítmény a 66 kW (90 LE) és 110 kW (150 LE) között változik. Mindegyikük turbófeltöltővel és közvetlen befecskendezéssel rendelkezik, és megfelel az Euro 6d-TEMP kibocsátási szabványnak. A Stop / Start rendszerrel és a fék energia-visszanyerési technológiával is rendelkeznek. A belépő szintű verziók 2019 második negyedévében kerülnek a márkakereskedésekbe. A SCALA a márka első európai modellje, amely a a hátsó ajtón lévő „ŠKODA” feliratot nagybetűkből rakja ki.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.