Spirit Auto Zalaegerszeg Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. 1000 hallgatót lát vendégül a Volkswagen a Szépművészeti Múzeumban
2023.05.22.
Aktuális

1000 hallgatót lát vendégül a Volkswagen a Szépművészeti Múzeumban

Május 18. a múzeumok nemzetközi világnapja. Ebből az alkalomból a Volkswagen Magyarország 1000 felsőoktatásban tanuló, aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező fiatalnak biztosít lehetőséget arra, hogy ingyen tekintse meg a Szépművészeti Múzeumban a „Csontváry 170” kiállítást. A programban résztvevő egyetemek hallgatói regisztráció után léphetnek be térítésmentesen a múzeumba.

VW

Május 18-tól május 31-ig várja a Volkswagen Magyarország és a Szépművészeti Múzeum azon felsőoktatásban hallgató fiatalok jelentkezését1, akik kíváncsivak Csontváry Kosztka Tivadar művészetére, és szívesen megtekintenék a tárlatot. A regisztrációs időszak után a hallgatóknak június 1-től július 2-ig van lehetőség egyszeri ingyenes belépésre a „Csontváry 170” kiállításra a Volkswagen által biztosított jegyekkel.


„Hosszú ideje támogatjuk a budapesti művészeti színtér egyik legkiválóbb platformját, a Szépművészeti Múzeumot. Idén elhatároztuk, hogy magasabb szintre emeljük az együttműködést” – mondta el Papp Zoltán, a Volkswagen hazai márkaigazgatója. „Egyeztettünk a Szépművészetivel arról, hogy ők milyen nehézségekkel találkoznak a munkájuk során, és közösen azt állapítottuk meg, hogy a legnehezebb feladat a fiatalok bevonzása a múzeumi térbe. Ezért hoztuk létre ezt a kezdeményezést, melynek célja, hogy minél több fiatalt csábítsunk be a múzeumba. Egyrészről meg akarjuk nekik mutatni, hogy milyen gazdag a magyar képzőművészeti örökség, másrészről élményt szeretnénk nekik szerezni azzal, hogy bevisszük őket a múzeumba. Bízunk abban, hogy a programban résztvevő hallgatók olyan impulzusokkal gazdagodnak a kiállítás révén, mely közelebb hozza hozzájuk a képzőművészetet, és talán vonzóbbá is válik a szemükben a múzeumlátogatás, mint kikapcsolódási lehetőség.”


„Csontváry 170”

Csontváry Kosztka Tivadar (1853–1919) születésének 170 éves évfordulóját közös kiállítással ünnepli a Szépművészeti Múzeum-Magyar Nemzeti Galéria és a pécsi Janus Pannonius Múzeum. A mintegy 40 művet felvonultató tárlat tisztelgés a magyar festészet történetének egyik legeredetibb és legismertebb alkotója előtt. A Szépművészeti Múzeumban utoljára 60 évvel ezelőtt, 1963-ban nyílt kiállítás Csontváry műveiből. Akkor a legnagyobb műveknek a Márvány Csarnok adott helyet, most a felújított Ión-Pergamon Csarnok oszlopokkal tagolt tágas tereiben együtt látható A taorminai görög színház romjai és a Baalbek, a Panaszfal bejáratánál Jeruzsálemben és a Mária kútja Názáretben, a Jajcei és a Schaffhauseni vízesés, valamint a híres Magányos cédrus és a Zarándoklás a cédrusokhoz Libanonban.

Regisztráció az ingyenes Csontváry 170 jegyekért: https://www.volkswagen.hu/csontvary-kiallitas



A regisztráció csak a programban résztvevők felsőoktatási intézmények hallgatói számára nyitott. Partner intézményeink listája:

·         Eötvös Loránd Tudományegyetem

·         Óbudai Egyetem

·         Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem

·         A Tan Kapuja Buddhista Főiskola

·         Eötvös József Főiskola

·         Pázmány Péter Katolikus Egyetem

·         Budapesti Gazdasági Egyetem

·         Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem

·         Széchenyi István Egyetem (Győr)

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.