Spirit Auto Kaposvár Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. CUPRA Born: egy új korszak lendülete
2021.06.05.
Esemény

CUPRA Born: egy új korszak lendülete

A CUPRA Born egy nem mindennapi szereplő, amelynek elektromos teljesítményét a legkorszerűbb elektromos erőátviteli technológia biztosítja és amely szinte észrevétlenül egészíti ki a CUPRA márka szellemiségét egy elektromos jövőképpel.

CUPRA

A CUPRA Born jelenti a márka fejlődésének következő állomását és mivel a teljes iparág egyre inkább környezettudatos irányba tolódik, az elektrifikáció kulcsfontosságú szerepet kap. A CUPRA már eddig is komoly befektetéseket eszközölt a technológia területén, piacra dobva a a CUPRA Leon, a CUPRA Leon Sportstourer és a CUPRA Formentor modellek hálózatról tölthető (plug-in) hibrid változatát. Az új korszak mindemellett tisztán elektromos megoldásokat vonultat fel.

A CUPRA Born modellt a legmodernebb, tisztán elektromos erőátviteli technológiával szerelték fel: a 150 LE (110 kW) illetve a 204 LE (150 kW) teljesítményű elektromos motorokból álló választék mindkét tagjánál a hátsó kerekekhez érkezik a hajtás. Ezzel áll összeköttetésben az akár 58 kWh kapacitással bíró, nagyteljesítményű lítium-ion akkumulátor csomag, amely tekintélyes közel 420 kilométeres hatótávolságot biztosít. De itt sincs megállás, a modell még ezt is képes felülmúlni.

A CUPRA Born az e-Boost csomaggal kiegészítve még nagyobb teljesítményre képes, ekkor a maximum elérheti a 170 kW-t, az akkumulátor csomag kapacitása pedig megközelítheti a 77 kW értéket. Így a hatótávolság közel 540 kilométerre adódik, még hosszabb vezetési élményt kínálva a bent helyet foglalóknak.

A CUPRA Born teljesítményéhez egy magával ragadó stílus is társul. A járművet úgy alkották meg, hogy az első pillanattól hatással legyen a szemlélőre, azonnal felpezsdítve az érzelmeket. Az autó meghatározó karakterrel bíró orr része, a világítási stílus letisztult jegyei, a motorháztető élei és a CUPRA jelvény keretezése igen határozott, erőt sugárzó fellépést kölcsönöz a modellnek.

A dinamikus karakter az autó belső terében is folytatódik. A többi CUPRA modellhez hasonlóan a középpontban itt is leginkább a vezető áll, de az utastér kialakítása oly módon történt, hogy minden utas stílusosan és kényelmesen foglaljon helyet, amelyet egy környezetbarát csavarral tett teljessé a márka.

A beltérben alkalmazott anyagok sora a sportosság, a kifinomultság és a minőség érzetét kelti, beleértve az újrahasznosított tengeri műanyagól készült SEAQUAL® fonallal varrt, a szériafelszereltség részét képező kagylóüléseket. Az opcionálisan elérhető kagylóülések Dinamica anyagból és újrahasznosított alapanyagokból készülnek. A CUPRA környezettudatos megközelítése sokkal többet képvisel, mint csupán a járművek meghajtásához szükséges energiát.

A CUPRA kormánykeréktől a réz részletekig a CUPRA Born minden részletében a márka családjának tagja.

A nagy teljesítményű elektromos jármű készen áll a digitális világra, felszereltségében megtaláljuk az infotainment rendszerek legújabb generációját, hozzáférést kínál az online szolgáltatásokhoz, letölthető alkalmazások sokaságát biztosító ökoszisztémájával hódít illetve biztonsági megoldásokat és szolgáltatásokat, valamint távoli hozzáférést garantál.

Mindehhez egyszerű és intuitív hozzáférést biztosít a CUPRA Born szériafelszereltségként érkező, nagy felbontású, lebegő hatást keltő 12 colos központi infotainment rendszere. Az autótól eltávolodva pedig ugyanezt az élményt kínálja az új fejlesztésű „My CUPRA” alkalmazás.

A „My CUPRA” alkalmazás jelenti a CUPRA Born vezérléséhez való hozzáférést, segítségével számos paramétert, mint például a töltést is irányíthatjuk, legyünk akár útközben vagy az otthonunkban. A CUPRA Born soha nem hagy cserben, hiszen a 125 kW teljesítményű töltőhálózat esetén mindössze 7 percre van szüksége, hogy 100 kilométerrel növekedjen az autó hatótávolsága.

De a CUPRA Born nem csupán azt változtatja meg, ahogy a világ az elektromos autókra tekint, a hagyományos értékesítési megoldásokat is kihívások elé állítja.

A vezetők új generációjának igényeire reagálva illetve a márka még hatékonyabb és fenntarthatóbb értékesítési modelljének biztosítására a CUPRA második stratégiai fontosságú pillére egy új disztribúciós stratégia megvalósítása lesz. A CUPRA Born bevezetése magával hoz egy ügynökségi modellt, egy olyan rendszert, amely megerősíti a márka online jelenlétét.

A hagyományos értékesítés mellett a CUPRA Born előfizetői szerződéses formában is elérhető lesz, ahol havidíj megfizetése mellett lesz lehetőség a jármű és egyéb kapcsolodó szolgáltatások használatára.

Az új stratégia új nemzetközi piacok kapuit nyitja meg és növeli a márka jelenlétét azokban az országokban, ahol az elektromos autózás leginkább elterjedt. 540 kilométeres hatótávolságával és stílusos megjelenésével a márka reményei szerint tovább bővíti annak ügyfélkörét és megnyeri azokat az érdeklődőket, akik minimális környezeti hatás mellett a legmodernebb technológiát keresik, hiszen a modell bizonyos elemei újrahasznosított műanyag alapanyagokból készülnek.

A CUPRA Born felgyorsítja az elektromos átalakulást, ugyanakkor megőrzi az autók iránti rajongást és továbbra is a dinamikus és érzelemgazdag vezetési élményre összpontosít.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.