Das WeltAuto hírek
2020.10.13.

Budaörsön épít használt autó kereskedést a Porsche Hungaria

Das WeltAuto Centrum néven új használt autó kereskedést épít a Porsche Hungaria Budaörsön, a Parts Center Budapest alkatrészraktár és az M1-es, M7-es közös autópályaszakasz közötti területen. A telephely 2021 első negyedévében készül el, ezáltal 31-re nő a Das WeltAuto értékesítési pontok száma az országban.
WeltAuto

Zöldmezős beruházásként épít új használt autós telephelyet a Porsche Hungaria Budaörsön: a Das WeltAuto Centrum a második saját értékesítési pontja lesz az importőrnek a fővárosban és környékén. Mint ismert, a vállalat a XIII. kerületi Frangepán utcai gépjárműparkjában kínált eddig saját hatáskörben használt autókat, azonban az értékesítésre váró autók mennyiségének és a XXI. századi technológiai elvárásoknak köszönhetően szükségessé vált egy új használt autós márkakereskedés kialakítása. Az előzetes tervek alapján 2021 első negyedévében készül el a minden igényt kielégítő kereskedés a Parts Center Budapest (a Porsche Hungaria alkatrészraktára) és az M1-es, M7-es közös autópályaszakasz közötti füves területen.

A használtautó-kereskedők közül jelenleg a Das WeltAuto rendelkezik egyedül országos értékesítői hálózattal, amely a budaörsi beruházásnak köszönhetően 31 tagúra bővül. A Das WeltAuto-nál az ügyfelek kizárólag gondos állapotfelmérésen átesett, megbízható, megfelelően szervizelt autók közül választhatnak. A legjobb minőségű, hat évnél fiatalabb, 120.000 kilométernél kevesebbet futott autók esetében a Das WeltAuto egyedi elbírálás alapján 12 hónapos, vagy 30.000 kilométeres garanciát is vállal az autókra, így minimálisra csökken a vásárló kockázata használtautó-vásárlás esetén.

 

A Das WeltAuto rövid története

A Porsche Holding a kilencvenes évek elején, Ausztriában hozta létre használt autó üzletágát Weltauto néven. A cégvezetés elsődleges célja az új autó értékesítés támogatása volt, mert ezáltal lehetőség nyílt a használt gépkocsik beszámítására. Az így megvásárolt autókat – a piacon akkor egyedülálló módon – garanciával, s egyéb kiegészítő szolgáltatásokkal értékesítették tovább. 2001-ben a Porsche Hungaria portfóliójában Magyarországon is megjelent a Weltauto, amely akkor a vállalat hetedik márkájaként kezdte meg tevékenységét. Az első évben 12 márkakereskedés foglalkozott használt gépkocsikkal, 2007-ben a fokozatos növekedés következtében már 51 márkakereskedés értékesített másodkézből származó négykerekűt.

Miután a Volkswagen Csoport 2011-ben a Porsche Holding tulajdonosa lett, egy évvel később – Das WeltAuto néven – a szolgáltatást a teljes világhálózatára kiterjesztették. Ez a változás a hazai hálózatot minimálisan befolyásolta, a méretet alapvetően a válság racionalizálta. Az új budaörsi helyszínnel 2021-ben 31-re bővülhet a Das WeltAuto márkakereskedések száma az országban. A márka 2001 óta évente átlagosan 6850 gépkocsit értékesített Magyarországon, 2020-ban várhatóan 7800 autót adhat el a hálózat.