Spirit Auto Kaposvár Hírek

Aktuális híreink

  1. Hírek
  2. 5 tipp a 100%-ban elektromos autóval történő nyaraláshoz
2022.08.18.
Esemény

5 tipp a 100%-ban elektromos autóval történő nyaraláshoz

Mivel a legtöbben augusztusban utaznak nyári szabadságra, sokan  teljesen elektromos autóval indulnak útnak. Az Európai Autógyártók Szövetsége (ACEA) szerint az elektromos járművek piaci részesedése 2022 első negyedévében gyakorlatilag megduplázódott az Európai Unióban az előző év azonos időszakához képest. Ezért a SEAT S.A. egyik szakértője 5 tanácsot arra, hogy  az idén nyáron hogyan utazzon elektromos autóval.

SEAT

1. Tervezze meg az utazását. Fontos, hogy előre felkészüljön, és tanulmányozza az érintett útvonalakat, és jegyezze fel, hol vannak a töltőállomások. "Úgy válasszon ki néhányat a lehetséges megállók közül, hogy figyelembe veszi a vezető pihenési szükségleteit és az autó töltési igényeit is" - javasolja Josep Bons, a SEAT S.A. elektromos és elektronikus fejlesztési részlegének vezetője.  "Jobb, ha több töltőállomást választunk ki előre, arra az esetre, ha az első töltési hely foglalt volna, vagy nem üzemelne."

2. Készítse fel jól  az autóját. Az elektromos autó légkondicionáló rendszere az akkumulátorból fogyasztja az energiát, ami azt jelenti, hogy az autó légkondicionálójának optimális kezelése hosszabb hatótávolságot eredményezhet. Ennek okán  a járműben állandóan 22 Cº-os hőmérsékletet kell fenntartani. Indulás előtt célszerű néhány percre lehúzni az ablakokat, hogy kiszellőztesse az autót. Az utazás során az ablakok zárva tartása optimalizálja a hatótávolságot, mert jobb aerodinamikai teljesítményt biztosít. "Indulás előtt húzza fel az ablakokat, és fokozatosan kapcsolja be a légkondicionálót, amíg el nem éri a 22°C-ot"-mondja a mérnök. "Ez a tipp segít megőrizni az akkumulátor hatékonyságát az utazás során"- fejti ki.

3. Töltse fel teljesen az akkumulátort. Otthonról teljesen feltöltött akkumulátorokkal induljon el, az utazás során azonban javasoljuk, hogy a töltöttségi szint mindig 30% és 80% között legyen. "Ezzel időt takaríthat meg az töltőállomáson, mivel a töltés utolsó szakasza a legidőigényesebb"- mondja Josep.

4. Vezessen hatékonyan. A hatékony vezetés mindig ajánlott a fenntartható vezetési élmény érdekében, de ez segít az akkumulátor energiájának megőrzésében is. "Az előrelátás kulcskérdés"- mondja Josep, és hozzáteszi: "A gázpedál finomabb kezelése és a kemény fékezés elkerülése segít az akkumulátor töltöttségének hosszabb ideig tartó fenntartásában.

5. Használja ki maximálisan a szabadidejét. Az akkumulátor töltésének nem kell unalmasan telnie. Josep szerint "töltőtől függően a töltés akár 20 perc alatt is megvalósulhat, de a kisebb teljesítményű töltőkkel  az akkumulátor feltöltése 6 - 8 órát is tarthat. A lényeg azonban az, hogy a lehető legtöbbet hozza ki ebből az időből. A választott útvonaltól függően a töltés alatt időt szakíthat egy fagylaltra, városnézésre vagy barátokkal, családdal vagy útitársakkal való időtöltésre. Jó megoldás lehet az is, hogy éjszaka tölti fel az akkumulátort  miközben a megállóhely szállodájában pihen.


Az 5 tanács videós formában:

https://www.youtube.com/watch?v=6hAM3tAn5nY

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.